luni, 2 noiembrie 2015

Corupţia ucide




Nu vreau să mai vad tineri murind fără de vină,
Nu vreau, în zi de vineri, scânteia criminală 
Să-ngenuncheze-o ţară cu-atingerea-i haină 
Şi-n doliu să îmbrace o-ntreagă capitală! 


Nu vreau, în ziua rece, plângând şi-ndureraţi 
Părinţii să aştepte pe holuri, în spitale, 
Strângând cu disperare în palme, sfâşiaţi, 
În loc de-al lor copil, un număr pe o foaie...


De ce să fim umani doar când durerea-i mare, 
Când încleştarea morţii pe semeni i-a cuprins
Pe patul din salonul cel trist, de reanimare,
În care un prieten sau frate, azi, s-a stins?


De ce nu spunem tare c-avem dreptul la viaţă,
Să nu mai plecăm capul umili şi prea săraci? 
De ce nu recunoaştem: corupţia-i o hoaţă 
Ce muşcă trupul ţării...Iar tu te uiţi şi taci! 



2.11.2015

Poezie-revoltă dedicată evenimentului tragic de la Colectiv din 1.11.2015


Adina V.

©Adina V. -Copyright - Toate drepturile rezervate

7 comentarii:

  1. Bună ziua! Foarte frumoasă poezia!Corupţia nu va putea fi învinsă niciodată întru-cît corupţii au predat ştafeta odraslelor lor, care se ocupă pe mai departe cu un zel şi mai mare de acest flagel! O după amiază plăcută şi o săptămînă plină de bucurii şi împliniri atît în gînd cît şi în suflet! Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ,Stefan ! Din pacate , ai dreptate... Dar eu mai sper :)...
      Seara placuta , alaturi de cei dragi :)

      Ștergere
  2. O crudă realitate, zugrăvită în versuri iscusite! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu știi Adina cum zic eu: ”Nu există victimă care să nu colaboreze cu torționarul”! Dacă ne-am lăsat vârâți în rolul de ”victimă” din varii motive - de ce ne mirăm acum că plătim prețul??? Doar ne-am lăsat târnosită divinitatea din noi de urangutani (îmi cer scuze de la maimuțe), că doar indolența noastră le-a permis să se cațere pe tronuri pe sângele nostru! Vina nu este de-o singură parte! N-au apărut din neant! Că ei sunt criminali, nu încape îndoială! Dar noi care ne-am lăsat copiii pe mâna lor știindu-le ticăloșia cum suntem????? Deci..... Dacă vrem asanare - nu se-ncepe de la alții, ci de la noi înșine!!!!! Schimbă-te tu și întreg universul se va schimba - asta spun toți înțelepții lumii de mii de ani!!!! Și oricum singurul din univers asupra căruia ai puteri nelimitate - ești tu însuți!!!! Cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gerra, mă bucură vizita ta enorm...Da, cunosc adevărul celor scrise si sunt de acord. Dar ce se întâmplă când tu te schimbi si cei din jur nu ? Sau când ai încredere in spusele cuiva şi crezi ca va fi bine ? Apoi se demonstreză că nu e aşa ...Tu vrei o schimbare , te-ai lămurit că ai fost înşelat , dar cel de partea opusă nu vrea , că îi place unde este si mai vrea ...:))
      Te îmbrăţişez cu drag , scumpă Gerra !

      Ștergere
  4. Dacă flacăra CREDINȚEI tale în lumina ce EȘTI nu va pâlpâi sub furtună și nu se va stinge (arderea ei doar de tine depinde, de nimeni altcineva) de la flacăra ce ești se va aprinde alta și alta...... Evident că e nevoie de timp și tărie... din păcate oamenii își dărâmă singuri zidirea, ca un Manole ratat care nu crede în visul său. Dacă nu obțin instant ceea ce-și propun, abandonează, și dacă cel de lângă el nu investește în același proiect, e tragedie.... Oamenii funcționează în general cumva inconștient - își propun să plece la un drum de 300 km da alimentează doar cu un litru de benzină.....și când se termină schimbă mașina și destinația da alimentează tot un litru. Păi avem energie infinită să alimentăm - dar ne fâsâim repede și nu învățăm că numai urmărirea perseverentă a unui ideal îl materializează.... Pentru ceea ce există acum s-a adunat energia a generații întregi conștient sau nu... cum să se producă o schimbare instant! Păi dacă noi punem pe ogor o sămânță de grâu, peste câteva zile una de porumb, apoi de secară,...etc - nu avem cum să secerăm grâu ptr. pâine! Mie mi-au trebuit 8 ani să mă scol din pat - și a trebuit să-mi apăr lumina cu încrâncenare.... da noi suntem mai preocupați de alții decât de ceea ce se petrece în noi! Exteriorul se schimbă doar după ce tu emiți strălucire constant! Crezi că eu am reușit ptr. că s-a schimbat altcineva? Legea rezonanței funcționează ireproșabil - vei atrage în jurul tău oamenii conformi cu emisiile tale energetice... Poate să se dărâme imperii - eu voi crede în lumina din mine și-n cazanul infernului tot în lumina din mine voi crede - asta este CREDINȚA, nu cea care depinde de alții, de ce construiesc sau vor alții - se pot aprinde 1000 de candele, și va fi o mare de lumină, dar flacăra uneia nu este influențată și dependentă de a celeilalte! Pe cruce se stă individual nu la turmă și înălțarea la fel! Deci, ce faci tu este esențial Adina ptr. universul ce ești, alții e treaba lor ce fac! Eu dacă-mi duc puternic lumina din mine, fie că-i soare fie că-i beznă, tot lumină voi fi! Dacă aleg SĂ FIU! Dacă depind de alții vai și-amar! Iisus n-a depins pe Pilat de Împărat sau - el și-a asumat identitatea și a fost ceea ce și-a asumat indiferent de situație și de ceea ce au făcut alții! Deci clar asta e CALEA! SUNT CEEA CE SUNT - îți asumi sau nu până la capăt o anume identitate!... Cam asta-i iubita!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc tuturor pentru popas.

©Adina V. -Copyright - Toate drepturile rezervate